The Helsinki Distilling Company

Yhdessä suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen

The Helsinki Distilling Co

The Helsinki Distilling Companyn pullokotelot ovat Starcken käsialaa. Tämä yhteistyö on oiva esimerkki siitä, että yhteistyö Starcken kanssa paljon muutakin kuin pelkkää tavarantoimitusta.    

Starcken ja The Helsinki Distilling Companyn yhteistyö alkoi vuonna 2017, kun HDCO etsi sopivaa kumppania tuotepakkaustensa toteutukseen.

– Ensin halusimme hienon laatikon viskipullollemme, ja tilasimme pullokotelon Starckelta. Sen jälkeen tuosta samaisesta pakkausmallista olemme versioineet pakkauksen myös muille tuotteillemme. Starcke on toteuttanut myös juomalasiemme lahjapakkauksen, kertoo Kai Kilpinen, toinen The Helsinki Distilling Companyn perustajista. 

Starcke on laajentanut omaa ymmärrystäni siitä, mikä kaikki pakkaussuunnittelussa on ylipäätään mahdollista.

HDCO:n pullokotelot on valmistettu erivärisiä foliointeja hyödyntäen. Kilpisen mukaan yhteistyö Starcken kanssa avasi tislaamon väelle uuden maailman.    

– Starcke on laajentanut omaa ymmärrystäni siitä, mikä kaikki pakkaussuunnittelussa on ylipäätään mahdollista. Ennen esimerkiksi ajattelin, että folioinnilla voisi tehdä vain kultaa ja hopeaa, mutta sillähän voidaankin toteuttaa vaikka mitä!

The Helsinki Distilling Companyn pullokoteloissa on folioituja yksityiskohtia.
The Helsinki Distilling Companyn pullokoteloissa on folioituja yksityiskohtia.
The Helsinki Distilling Co
HDCO:lle on tärkeää, että tuotteen kaikki osat vastaavat samaa laatua.

Enemmän kuin tavarantoimittaja 

Starcke ei ole ainoastaan toteuttanut The Helsinki Distilling Companyn pullokoteloita vaan myös osallistunut niiden suunnitteluun alusta saakka.

– Starcke on enemmän kuin pelkkä tavarantoimittaja. Starcke on yhteistyökumppani, jonka kanssa yhteistyö on hedelmällistä ja kaikin puolin miellyttävää, Kilpinen korostaa. 

Hänen mukaansa Starcken konsultoiva ote on tuonut valtavasti lisäarvoa HDCO:n pakkaussuunnitteluun.

– Keskustelemme aina yhdessä siitä, mitä olemme tekemässä ja millaisia mahdollisuuksia meillä on. Koko yhteistyömme ajan Starcke on aina ollut aktiivisesti mukana suunnitteluprosessissa. Myös suunnittelijamme ovat tykänneet työskennellä Starcken kanssa.  

Tuntuu siltä, että Starckelle asiakas on aidosti tärkeä.

The Helsinki Distilling Companyn tuotantoerät ovat melko pieniä, ja Kilpinen kertookin pitävänsä siitä, ettei Starckelta tarvitse tilata kymmenientuhansien kappaleiden eriä, vaan pienet tuotannot onnistuvat yhtä lailla.  

– Erityisesti arvostan Starcken joustavuutta ja asiakaskeskeisyyttä. Jos alkuperäisessä suunnitelmassa on esimerkiksi jokin elementti, joka on nostanut pakkauksen hintaa merkittävästi, Starcke on tarjonnut vaihtoehtoista tapaa, eikä ole mennyt vain myyntihinta edellä. Tuntuu siltä, että Starckelle asiakas on aidosti tärkeä.  

Premium-tuotteessa jokaisen osan on vastattava samaa laatua

The Helsinki Distilling Companylla ollaan tarkkoja tuotteen laadusta: tuotteen jokaisen osan on oltava yhtä laadukkaita, jotta saavutetaan tavoiteltu laatumielikuva. Kilpinen vakuuttaa, että hän ja koko tislaamon väki ovat erittäin tyytyväisiä Starcken pakkausten laatuun.

– Starcke on aina ymmärtänyt hyvin meitä ja käsitystämme premium-tuotteesta. Meidän ei ole tarvinnut selittää heille, mitä laatu tarkoittaa meille.

Pisteitä Kilpiseltä satelee myös Starcken omalle laaduntarkkailulle. 

– Jos joskus on sattunut joku pieni poikkeus laadussa, niin Starcke on oma-aloitteisesti raportoinut siitä meille, ja tarjonnut heti hyvityksen. Tämä on ehdottomasti hyvän yhteistyökumppanin merkki. 

Laadun lisäksi HDCO:lle on tärkeää, että pullokotelot on valmistettu helposti kierrätettävästä materiaalista.  

– Kyllä pakkauksen pitää olla kaikin tavoin yrityksen arvojen ja brändin mukainen, Kilpinen tiivistää. 

Aloita yhteistyö kanssamme vaikka heti!