Kultakeskus Oy

Tuotepakkauksen suunnittelun ja tuotannon siirtäminen Starckelle takasi laadun 

Kultakeskus

Tuotepakkauksen suunnittelu- ja tuotantoyhteistyö Starcken kanssa alkoi, kun Kultakeskus siirsi lusikkakoteloidensa tuotannon Kiinasta Suomeen laadun ja joustavan yhteistyön perässä. Pian perässä tulevat muutkin pakkaukset.    

Kultakeskus oy:n hallituksen puheenjohtajan Ilkka Ruoholan mukaan yrityksellä oli painavat syyt pakkaustuotannon siirtämiselle kotimaahan.

– Kiinan toimittajalla oli pitkät toimitusajat ja laatuongelmia. Tällaiset seikat vaikuttavat omaan liiketoimintaamme ja brändiimme, joten jo pelkistä liiketoiminnallisista syistä oli perusteltua siirtää tuotanto kotimaahan. 

Siirron taustalla oli myös arvopohjaisia syitä.

– Lisäksi halusimme lusikkakotelostamme täysin kierrätettävän ja meidän näköisemme, kotimaisuuden, laadun ja kestävän kehityksen puolesta viestivän tuotepakkauksen. Näistä syistä olemme siirtämässä myös muuta pakkaustuotantoamme Suomeen, Ruohola kertoo.   

Starcke hurmasi Kultakeskuksen osaamisellaan sekä näkemyksellään ja valikoitui lusikoiden tuotepakkauksen suunnittelu- ja tuotantokumppaniksi.

– Starcke on lähellä sekä toimii joustavasti ja nopeasti. Starcken tiimi oli meille jo ennestään tuttu, joten keskusteluyhteys oli jo olemassa. Arvostan sitä, että Starcken kanssa kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Kultakeskus
Kultakeskuksen lusikkakotelot huokuvat kotimaisuutta ja laatua.
Kultakeskus
Pakkaus on valmistettu helposti kierrätettävästä materiaalista.

Yhteistyö Starcken kanssa on kokonaisvaltaista

Ruoholan mukaan yhteistyö Starcken kanssa on antanut Kultakeskukselle paljon. 

– Olemme oppineet Starckelta paljon esimerkiksi tuotteiden suojausmahdollisuuksista sekä erilaisista materiaaleista. 

Uuden oppimisen lisäksi Ruohola arvostaa sitä, että Starcke ei ainoastaan ota tilausta vastaan ja toteuta sitä vaan osallistuu yhdessä asiakkaan kanssa tuotepakkauksen suunnitteluun ja jatkokehitykseen. 

– Ehkä kaikkein hienointa on ollut huomata se, miten Starckella tehdään jatkuvaa tuotekehitystä ja ideoidaan uutta, eikä vain pidetä koneita käynnissä asiakkaan rahoilla. Heillä on arvokasta osaamista ja tietotaitoa, jota meillä ei ole, ja sen osaamisen tarjoaminen asiakkaan käyttöön on reilua. Starcke on kuin oman tuotekehitystiimimme jatke.    

Tuotepakkauksen suunnittelu on tärkeä osa pakkaustuotantoa 

Starcken perustajien Ari-Veli Starcken ja Milla-Riitta Reunasen mukaan Starcken toimintaideologiaan on alusta saakka kuulunut asiakkaan opastaminen ja konsultointi. 

– Voisimme vain vastaanottaa tilauksia ja lähettää valmiit pakkaukset maailmalle, mutta emme halua toimia niin. Meille on tärkeää, että voimme tarjota kaiken vuosikymmenten aikana karttuneen osaamisemme asiakkaidemme käyttöön, Reunanen sanoo. 

Voisimme vain vastaanottaa tilauksia ja lähettää valmiit pakkaukset maailmalle, mutta emme halua toimia niin.

Starcken asiakassuhteet ovat pitkiä, mikä kertoo osaltaan asiakkaiden tyytyväisyydestä yhteistyöhön. 

– Haluamme olla mukana asiakkaan tuotepakkauksen suunnittelussa, koska niin voimme kertoa, mikä kaikki on mahdollista ja millaiset ratkaisut luultavimmin toimivat juuri kyseisen asiakkaan kohdalla. Uskon, että juuri tämä aito halumme auttaa asiakasta saa heidät pysymään meille uskollisina pitkään, Starcke tiivistää.  

Haluatko kuulla lisää siitä,
millaista yhteistyö kanssamme on?